İSA MESİH’İN HAKİKATİ
Kuranda geçen isim (boyutlardan) bir kısmı bu isimlerdir. Bunlar yalnızca isim değil, frekans boyutudur. Frekans boyutunda her isim diridir.
HANIF TÜRK
İSA MESİH’İN HAKİKATİ
(Not: Altı çizili kelimeler site içi yönlendirmedir.)
*Türkçede kullanılan İsa sözcüğü Arapça olup Kur'an kökenlidir (عيسى, ʿĪsā). Hristiyanlığın merkezî kişisinin adı, İbranice ve Aramice bir ad olan Yeşua'dır (İbranice: יֵשׁוּעַ, romanize: Yēšū́aʿ; Aramice: ישוע, ‘Yešua). İsrailoğullarında oldukça yaygın olan bu ad "kurtuluş Yahveh'dendir!" anlamına gelir. Yeşua adı Arapçaya Yasû (يسوع, Yasūʿ) olarak, Kitâb-ı Mukaddes kanonunun Yeni Ahit kısmının orijinal dili olan Grekçeye Yesus (Ἰησοῦς, Iēsoûs) olarak geçmiştir. Pek çok dilde Yesus adının varyasyonları kullanılır (Jesus, Jesu, Gesù gibi).
*Birçok dilde kullanılan Christ, Christus, Cristo vb. isimler, 'kutsal yağ ile ovulmuş, kutsanmış' anlamına gelen Mesih'in (İbranice: משיח; Aramice: משיחא) Grekçe karşılığı olan Kristos'un [Χριστός] varyasyonlarıdır. Hristiyan kaynaklarında ve yer yer diğer inançların kaynaklarında ismi Yeşua Mesih/İsa Mesih olarak geçer. İslami inançta İsa'nın Mesih unvanıyla anılmasının bir sebebi, hastaları eliyle meshederek iyileştirmesidir.
*Her erenin (Saint) bir dünyevi kimliği, bir de Öz kimliği vardır. Hazreti İsa’nın (SaintJesus) dünyevi kimliği Tyanalı Apollonius, Öz kimliği ise İsa’dır.
*Hristiyanlıkta Nasıralı İsa deyimi çok kafa karıştırıcı gibi gözükebilir. Dünya coğrafi tarihinde Nasıra diye bir yer hiç bulunmamıştır. Fakat bu kelime Kur’an’da açıkça geçmektedir.
“İman edenler, Yahudiler, Nasraniler (Nesârâ) ve Sabiiler; kim Allah'a ve Ahiret Günü'ne iman edip salih işler yaparsa, ödüllerini Rabb'leri verecektir. Ve onlar için korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.” Bakara suresi 62. ayet
“İman edenler, Yahûdiler, Sabiiler ve Nasraniler (Nesârâ); kim Allah'a ve Ahiret Günü'ne iman etti ve salihatı yaptı, onlara korku yoktur ve üzülmeyeceklerdir de.” Maide suresi 69. ayet
Nasıra kelimesi Kur’an’da açıkça “Nesârâ” olarak belirtilmiş. (Nasıra=Nesârâ)
*Nesârâ kelimesini anlayabilmek için harf ilmine başvurmak gerekir.
NAS-RA
“NAS” kelimesi kuranda sıkça geçmekte ve insan anlamına gelmektedir. Hatta Nas suresi adında sure bile bulunmaktadır.
“Kul e’ûżu birabbi-nnâs” (Nas’ın Rabbi’ne sığınırım). Nas suresi 1. ayet
*”RA” kelimesini kadim metinlerin neredeyse tamamında görmek mümkün.
Elif-Lâm-Mîm-Râ (Rad Suresi 1.ayet)
RA-hman
RA-him
BeRAe (Tövbe Suresi)
Amon RA (Mısır)
B-RA-hman (Brahmanizm)
Ahu-RA-mazda (Zend Avesta)
B-RA-şit (Bereşit,Yahudilik, Torah ve Aftara kutsal kitabı)
To-RA-h
Afta-RA..vb
Dolayısıyla RA kelimesinin batıni anlamı: Kişinin ruhunun bağlı bulunduğu Süper-Soyut Öz (RAB) olmaktadır. RA’nın yanına “B” harfini almasının elbet bir nedeni var.
*”Bismillâhirrahmânirrahîm” kelimesinin en doğru tercümesi: “B, Allahın rahim olan rahman ismidir.”
Allah zattır. Rahim ve Rahman isimdir. Dolayısıyla Kur’an’da geçen isimlerin tamamı Allahı nitelemek için kullanılır ve Allahın 124 ismi geçmektedir.
Errahmanirrahim: “Rahim olan Rahman” demek. Yani Rahim, Rahman’ın içinde, bir ve beraber.
* ”B” (Ba) , arapça da çift boynuz olarak gösterilir ( ب ). Bu düalite (çift) yasası ile uyumludur.
Kadın-erkek, madde-antimadde, ruh-sekine (shekinah), rahman-rahim...vb.
*Dolayısıyla “Nasırali İsa” sözü: “Kendi Rabbine (Ra) tabi olmuş İnsan (Nas)” demektir. Coğrafi bir bölge değildir.
*İncil kitabının tüm versiyonları kutsal kitap formatı taşımamakla beraber, İslamdaki karşılığı hadis (söz) kitabıdır. Peki Kur’an hangi İncil’den bahsetmektedir?
“Kendinden öncekilerini onaylayan Kitap'ı Hakk olarak sana indiren O'dur. Tevrat'ı ve İncil'i de O indirmişti.” Ali imran suresi 3. ayet
“Allah, Ona Kitap'ı Hikmet'i, Tevrat'ı ve İncil'i öğretecek.” Ali imran suresi 48. ayet
*”Allah dilediğini yok eder, dilediğine de dokunmaz. Ana Kitap O'nun yanındadır.” Rad suresi 39. ayet
“Gerçekten o bizim nezdimizde bulunan Ana Kitapta mevcut yüce ve hikmet dolu bir kitaptır.” Zuhruf Suresi 4. Ayet
Bu ayetlerden anlaşılacağı üzere tüm kutsal kitapların anası Ana Kitap Katı’nda, Rabbin yanında mevcuttur. Yani tüm kutsal kitapların taslak (arketip) metninin bulunduğu “Levhi Mahfuz”.
“Levh-i Mahfuz'dadır.” Bürûc Suresi 22. Ayet
Mahfuz: Korunmuş, saklanmış, saklı.
Bu kata ulaşmak şeffaf boyutta mümkündür. Fakat sadece hakikate ermiş ruhlar bu kata ulaşabilir.
Eğer gerçek İncil nüshasına ulaşmak istiyorsa kişi, bu kattan Akaşik (Etherik) düzeyde kitabı okuyabilir.
*”İşte o elçiler ki her birine farklı lütuflarda bulunduk. Allah, onların kimisi ile konuşmuş, kimisinin de derecelerini yükseltmiştir. Meryem oğlu İsa'ya beyyineler verdik ve O’nu Kudüs'ün Ruhu ile destekledik.. “Bakara Suresi 253. Ayet
Ayette Hazreti İsa’ya hakikatin verildiği ve O’nu “Kutsal Ruh” ile desteklediği belirtişmiş.
Kutsal ruh: Sekine (Shekinah)
Sekine; Allah’tan Hakerenler’e verilen Kutsal Ruh’tur.
*”Hani melekler: “Ey Meryem! Allah, Kendi tarafından bir kelime ile seni müjdeliyor: İsmi Meryem Oğlu Mesih İsa'dır…” Ali İmrân Suresi 45. Ayet
Her kelime bir harftir. Her harf özde noktadır. Nokta ise sonsuzdur.
Kelime kalem ile yazılır. İlahi kalem Allah’ın halifeleri olan Hakerenler’dir ki, Allah’ın Yaratım Yasası’nda Allah’ın izniyle, Allah adına yaratım sırrına sahiptirler. Hazreti İsa’da onlardan biridir.
“Allah, “Ey Meryem oğlu İsa! Senin ve annenin üzerinde olan nimetimi hatırla.” Hani seni Kudüs'ün Rûhu ile desteklemiştim, insanlarla beşikte ve yetişkinlikte konuşuyordun. Ve hani sana Kitap'ı, Hikmet'i, Tevrat'ı ve İncil'i öğrettim. Ve hani Ben'im iznimle çamurdan kuş şeklinde bir şey yaratıyordun ve ona üflüyordun, Ben'im iznimle hemen kuş oluyordu; kör olarak doğanı ve abrası , Ben'im iznimle iyileştiriyordun. Hani Ben'im iznimle ölüleri çıkarıyordun. Hani İsrailoğulları'nı senden uzaklaştırdım. Hani onlara apaçık beyyinelerle geldiğinde, onlardan kafir olanlar, “Bu apaçık bir sihirden başka bir şey değildir.” dediler.” Mâide Suresi 110. Ayet
Kitap: Kitap ilmi
Hikmet: Allahtan bir Ruh, Sekine (Shekinah)
Kuş yaratma ve can üfleme: Hazreti İsa’nın açıkça yaratım sırrına (Hanif Yasa) vakıf olduğu belirtilmiş.
Ölüleri çıkartma: Fiziken ölmüş insanları yeniden diriltme.
* “Ve yine Allah'ın Resûlü Meryem oğlu İsa Mesih'i, “Kesinlikle biz öldürdük.” demeleri nedeniyle. Aslında onu öldürmediler ve onu asmadılar da. Fakat kendilerine öyle göründü. Onlar, herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarından, ayrılığa düştükleri bu konuda kesin olarak şüphe içindedirler. Onlar, sadece zanna uyuyorlar. Kesin olan şu ki, onu öldürmediler.” Nisâ / 157
Kendilerine öyle göründü: Yani benzetildi. Öldürdükleri İsa değildi. Çünkü fizik olarak öldürmeden önce İsa’nın Ruhu bedeninden ayrılmıştı. Onların öldürdükleri sadece cesetti.
* “Zekeriya'yı, Yahya'yı, İsa'ya ve İlyas'ı da. Hepsi de salihlerdendi.” En’âm Suresi 85. Ayet
Kuranda geçen isim (boyutlardan) bir kısmı bu isimlerdir. Bunlar yalnızca isim değil, frekans boyutudur. Frekans boyutunda her isim diridir.
“Hakkın arşında bul yirmi sekiz
Hakkın isimlerini bil aziz
Hakk teala aşkı eylemiş
Otuz iki ismi ile söylemiş
Yedi yıldız haktan her an seyreder
Menzili, merkezleri var ey beşer
Altı kez altmış buruc leyin ey yar
Oldu altmış altı, ne ki var
Sen seni bil ki zatın sıfatısın
Hakkın sözü, kitabın ayetisin
Üstad Fazlullah Esterabadi (Arşname)
ÖZ'ÜN ÖZÜ
HAZRETİ İSA MESİH= EBUTTURAB İMAM ALİ'dir!